ΗΟPES

H.O.P.E.S

(Hotel Owners Promoting Education In Science)

 

Με πρωτοβουλία όλων των μελών της ομάδας CURIEosity, αρχίσαμε να συνεργαζόμαστε με ξενοδοχεία της περιοχής μας για την προώθηση της επιστήμης και ειδικότερα της φυσικής στους χώρους των ξενοδοχειακών μονάδων κατά την καλοκαιρινή περίοδο! Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά που έχουν επισκεφτεί τη περιοχή μας από ξένες χώρες φέτος το καλοκαίρι περνάνε εβδομαδιαία μερικές ώρες με την ομάδα CURIEosity και μέσω ψυχαγωγικών-εκπαιδευτικών παιχνιδιών ,που έχει ετοιμάσει η ομάδα μας, τα παιδιά εξοικειώνονται σε διάφορους τομείς της φυσικής! Επίσης πέρα από τα παιδιά, διοργανώνουμε νυχτερινά event και για γονείς στα οποία παρουσιάζονται οι κατασκευές της ομάδας CURIEosity απ' όλους τους διαγωνισμούς που έχει λάβει μέρος, μαθαίνοντας έτσι και εκείνοι για την επιστήμη στην πιο εξειδικευμένης της μορφή!


ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

  •  Goldilocks zone:
  Σε αυτό το παιχνίδι τα παιδιά φορώντας μπαλόνια στα πόδια τους μπαίνουν σε ένα κύκλο από σχοινί παρομοιάζοντας έτσι τα όρια της Goldicks zone και προσπαθούν το ένα παιδί να σκάσει το μπαλόνι του άλλου, με την προϋπόθεση να μην βγαίνουν έξω από τα όρια του σχοινιού! Το τελευταίο παιδί που θα μείνει είναι και ο νικητής. 

Τα παιδιά μέσα από αυτό το παιχνίδι κατανοούν ότι έξω από την ζώνη Goldilocks δεν μπορεί να υπάρξει ζωή.

  •  Μάντεψε ποιος:
  Μέσα από το γνωστό παιχνίδι του "Μάντεψε Ποιος" δημιουργήσαμε το δικό μας πρωτότυπο παιχνίδι. Αρχικά τα παιδιά μοιράζονται σε δύο ομάδες όπου τους δίνονται φωτοτυπίες στις οποίες απεικονίζονται διάφορα πολύχρωμα σωματίδια, έχοντας έτσι την δυνατότητα επιλογής του σωματιδίου της αρεσκείας τους. Μετά την απόφασή τους, μέσα από ερωτήσεις που γίνονται μεταξύ των μελών των ομάδων σχετικά με τα χαρακτηριστικά των σωματιδίων προσπαθούν να καταλάβουν ποιο σωματίδιο έχει επιλέξει η αντίπαλη ομάδα.

Στόχος αυτού του παιχνιδιού είναι η γνωριμία των παιδιών με τα σωματίδια και άλλες βασικές πληροφορίες σχετικές με αυτά.

  •  Κρυμμένος Θησαυρός-Ζωγραφική 
   Με ένα πολύ συναρπαστικό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, τα παιδιά κατευθύνονται από τον ένα γρίφο στον άλλο,βρίσκοντας πληροφορίες-εικόνες για το άτομο και το DNA που έχουν τοποθετηθεί σε φακέλους τα οποία έπειτα κλείνονται να τα ζωγραφίσουν κιόλας!

Μέσα απο αυτό το παιχνίδι οι μικροί μας φίλοι μαθαίνουν για τη δομή του ατόμου και πληροφορίες σχετικά με το DNA


  • Curieosity!!
Εμπνευστήκαμε ακόμα ένα παιχνίδι με βάση το διασκεδαστικό "Pictureka". Αρχικά τυπώσαμε μια Α3 διαφάνεια με παρα πολλές εικόνες σχετικές με την φυσική και επιλέγοντας κάποιες απο αυτές, δημιουργήσαμε τις κάρτες τους. Τα παιδιά, αφου ένα απο αυτα πάρει μία τυχαία κάρτα, προσπαθούν όσο το γρηγορότερο να βρούν την αντίστοιχη εικόνα στην Α3 φωτοτυπία. Μόλις ένα απο αυτά βρεί την εικόνα φωνάζει "Curieosity"!!

  Όλα τα παραπάνω παιχνίδια αποδείχθηκαν αρκετά διασκεδαστικά καθως παρατηρούσαμε με πολύ ενδιαφέρον, τον ενθουσιασμό και τις αντιδράσεις των μικρών μας φίλων! 
  

Σχόλια